Test

OLIGOSCAN / SOCHECK / OLIGOCHECK

Si želite le v nekaj sekundah izvedeti, kakšno je stanje mineralov, vitaminov in težkih kovin v vašem telesu?

KAJ JE SOCHECK?

S pomočjo SoCheck metode lahko le v nekaj sekundah dobimo grafični prikaz stanja kar dvajsetih mineralov, sedmih vitaminov in petnajstih težkih kovin v telesu.

KAKO DELUJE SOCHECK?

SoCheck je spektrofotometrična metoda, vključujoč inovativno, hitro in natančno tehnologijo za določanje stanja mineralov in vitaminov ter ugotavljanje morebitne obremenitve s težkimi kovinami.

Metoda je neinvazivna, saj ne zahteva odvzema krvi ali drugih telesnih tekočin. Merimo kožno tkivo in še nekoliko nižje ležeče tkivo, kot je maščobno tkivo, sklepne ovojnice in kostno tkivo. Je zanesljiva metoda, katere natančnost je znanstveno dokazana.

ZA KOGA JE

TEST PRIMEREN?

Test je primeren za odrasle in otroke od dveh let naprej  oziroma od 11 kg dalje.  Uporablja se za kontroliranje stanja mineralov in vitaminov v telesu, ko  že jemljemo prehranska dopolnila ali kot preventiva, da ugotovimo, kaj je potrebno telesu dodajati ali/in odvzeti.

Priporočljivo je test ponavljati na 6 do 8 mesecev, ker se zaloge, ki jih merimo, ne polnejo tako hitro, kot bi si želeli.

Test Oligoscan se zelo priporoča pri profesionalnih in rekreativnih športnikih ter pri bolnikih s kroničnimi boleznimi, kot so avtoimune bolezni, alergije, migrenski glavoboli, težave s ščitnico, kronična utrujenost in kronični stres.

KAKO

POTEKA TESTIRANJE?

Za izvedbo testa potrebujemo naslednje osebne podatke:

Pred testom si je potrebno oprati roke in odstraniti nakit ter uro.

Izvedba testa je hitra, traja nekaj sekund, po meritvi točk na dlani nedominantne roke pa takoj dobimo rezultate, katere ustrezno in strokovno interpretiramo.

V interpretacijo je vključeno svetovanje dodajanja vitaminov in mineralov, pravilen izbor ter odmerki za posameznega testiranca. V kolikor je kdo obremenjen s težkimi kovinami, svetujemo glede nadaljnjih ukrepov, da se telo očisti in razstrupi strupenih snovi.

Posledice kopičenja težkih kovin so lahko različne bolezni centralno živčnega sistema in avtoimune bolezni,  motnje razpoloženja, koncentracije, spomina, depresije in anksioznosti, multipla skleroza, Alzheimerjeva bolezen, črevesne bolezni, kronična utrujenost, neplodnost, avtizem in še bi lahko naštevali. Zato je potrebno poskrbeti za težo strupenih snovi v našem telesu, da jo ustrezno zmanjšamo.

V kolikor je potrebno, vas tudi napotimo k ustreznim terapevtom.

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet?