Kaj je

bioresonanca

Bioresonanca ali bioresonančna terapija je alternativna metoda zdravljenja, ki temelji na znanju iz kvantne fizike, povezuje pa vedenja iz področja medicine ter anatomije, tradicionalne kitajske medicine in homeopatije.

Vsaka snov, vsaka celica v telesu, tkivo in vsak organ imajo poleg svoje kemijske ali materialne sestave tudi fizikalno informacijo, ki je v obliki spektra različnih frekvenc elektromagnetnih nihanj, kar imenujemo frekvenčni vzorec. Na ta način med seboj neprestano komunicirajo, nihanja le-teh pa beležimo ter uporabimo v diagnostične in terapevtske namene s pomočjo bioresonančne naprave ali frekvenčnega generatorja. Med številnimi celicami vsaka prepozna nihanje, ki je namenjeno točno njej in ko sprejme natančno takšno elektromagnetno nihanje, ki ga potrebuje, nastane resonanca.

Vsak posameznik med nami ima svojo specifično sliko nihanj, ki daje informacijo o tem, ali je človek zdrav ali je morebiti prisotna kakšna bolezen. Tako ločimo fiziološka ali harmonična nihanja, ki so značilna za zdravega posameznika, kateri lahko samoregulira telesne procese. V nasprotnem primeru so nihanja patološka ali neharmonična  in označujejo bolnega posameznika. Ravno na tem mestu ima svojo vlogo bioresonanca, ki lahko neharmonična nihanja odkrije in s pomočjo ustreznih informacij, ki jih aparat oddaja, sproži v telesu reakcijo,  ki uspešno razbremeni telo patoloških informacij

Cilj

bioresonančne terapije

Cilj bioresonančne terapije je poiskati vzroke, ki povzročajo motnje v organizmu in jih pretvoriti v okrepljena fiziološka nihanja, ki telo vrnejo v ravnovesje. Bioresonančna metoda pospešuje samozdravljenje organizma kot celote, pri čemer organizem preide v akutno stanje. S tem se simptomi bolezni ojačajo, kar nam da vedeti, da smo z dražljajem uspeli vzbuditi pacientov imunski odziv.

Cilj vsakega terpevta je doseči zadovoljstvo posameznika, zato se je potrebno telesa lotiti celostno, natančno, usmerjeno in strokovno. 

Pri tem je pomembno poznavanje osnov anatomije in fiziologije človeškega telesa po posameznih telesnih sistemih; mišično-skeletni sistem (zgradba kosti in večjih mišičnih skupin ter principov delovanja mišic), živčevje (centralno in periferno živčevje, somatsko in vegetativno živčevje, principe delovanja živčevja), prebavila (zgradba in lega posameznih delov prebavne cevi in prebavnih žlez, peristaltika in osnove prebave hrane), dihala (zgradba dihalnih poti in pljuč, osnove dihanja),  srce in obtočila (zgradba in delovanje srca, pregled večjih arterij in ven, limfni sistem, sestava krvi), sečila (zgradba in lega sečnih organov, osnove delovanja ledvic in izločanja urina), spolovila (zgradbo in lego moških in ženskih spolnih organov ter spolne hormone), endokrine žleze (osnove delovanja posameznih endokrinih žlez) in na koncu še čutila (zgradba in principi delovanja). 

Pomembno je prisluhniti različnim težavam, ki jih ima posameznik in jih redno na vsaki terapiji kontrolirati ter spremljati.

Potek

bioresonančne terapije

Na prvem obisku, se najprej s pacientom temeljito pogovorimo o njegovih zdravstvenih težavah, njegovi osebni in družinski anamnezi ter o njegovem namenu. Priporočljivo je, da pride pacient z rešenim vprašalnikom in vsemi izvidi ter dokumentacijo, ki jo je pridobil od uradne medicine.

Po pogovoru sledi natančno testiranje s pomočjo ampul in aparature Trikombin, pri čemer je pacient udobno nameščen na stol z ustrezno nameščenimi elektrodami.

Na podlagi rezultatov postavimo diagnozo; to je ugotovitev o posameznih bremenitvah ter določimo vrsto in trajanje nadaljnjih terapij.

Na prvem obisku, kjer je po diagnostičnem postopku potrebna natančna obrazložitev najdenega stanja, že lahko naredimo prvo terapijo prilagojeno posamezniku.

Ravno tako je vsak obisk podprt z ustreznimi nasveti za zdravljenje in zdravo življenje, z nasveti s področja ortomolekularne medicine in pravilno prehrano, s priporočili na druge terapevte, v kolikor ima pacient težave s takšnimi bremenitvami, ki jih z bioresonančno terapijo ne dosežemo.

Terapije, ki se izvajajo po diagnostičnem postopku na nadaljnjih obiskih, so podobne narave za pacienta, trajajo do ene ure in zajemajo osnovno terapijo, usmerjeno terapijo glede na posameznikove bremenitve ter harmonizacijsko terapijo, ki podpira posamezne meridiane.

Tako vsak posameznik dobi vse za njega potrebne informacije, ki mu pomagajo pri samozdravljenju organizma kot celote. Po končani terapiji je zaželeno pitje večjih količin vode.

Pri vsem tem pa je pomembno sodelovanje pacienta pri bioresonančni terapiji, kar vključuje spremembo življenjskega sloga.

Oprema

Ki jo uporabljamo

Pri svojem delu uporabljamo frekvenčni generator Trikombin, ki deluje po principu fizičnega ter psihičnega razbremenjevanja pacienta.

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet?