Kaj je

bioresonanca

Bioresonanca ali bioresonančna terapija je alternativna metoda zdravljenja, ki temelji na znanju iz kvantne fizike, povezuje pa vedenja iz področja medicine ter anatomije, tradicionalne kitajske medicine in homeopatije.

Vsaka snov, vsaka celica v telesu, tkivo in vsak organ imajo poleg svoje kemijske ali materialne sestave tudi fizikalno informacijo, ki je v obliki spektra različnih frekvenc elektromagnetnih nihanj, kar imenujemo frekvenčni vzorec. Na ta način med seboj neprestano komunicirajo, nihanja le-teh pa beležimo ter uporabimo v diagnostične in terapevtske namene s pomočjo bioresonančne naprave ali frekvenčnega generatorja. Med številnimi celicami vsaka prepozna nihanje, ki je namenjeno točno njej in ko sprejme natančno takšno elektromagnetno nihanje, ki ga potrebuje, nastane resonanca.

Vsak posameznik med nami ima svojo specifično sliko nihanj, ki daje informacijo o tem, ali je človek zdrav ali je morebiti prisotna kakšna bolezen. Tako ločimo fiziološka ali harmonična nihanja, ki so značilna za zdravega posameznika, kateri lahko samoregulira telesne procese. V nasprotnem primeru so nihanja patološka ali neharmonična  in označujejo bolnega posameznika. Ravno na tem mestu ima svojo vlogo bioresonanca, ki lahko neharmonična nihanja odkrije in s pomočjo ustreznih informacij, ki jih aparat oddaja, sproži v telesu reakcijo,  ki uspešno razbremeni telo patoloških informacij

Cilj

bioresonančne terapije

Cilj bioresonančne terapije je poiskati vzroke, ki povzročajo motnje v organizmu in jih pretvoriti v okrepljena fiziološka nihanja, ki telo vrnejo v ravnovesje. Bioresonančna metoda pospešuje samozdravljenje organizma kot celote, pri čemer organizem preide v akutno stanje. S tem se simptomi bolezni ojačajo, kar nam da vedeti, da smo z dražljajem uspeli vzbuditi pacientov imunski odziv.

Potek

bioresonančne terapije

Na prvem obisku, se najprej s pacientom temeljito pogovorimo o njegovih zdravstvenih težavah, njegovi osebni in družinski anamnezi ter o njegovem namenu. Priporočljivo je, da pride pacient z rešenim vprašalnikom in vsemi izvidi ter dokumentacijo, ki jo je pridobil od uradne medicine.

Po pogovoru sledi natančno testiranje s pomočjo ampul in aparature Trikombin, pri čemer je pacient udobno nameščen na stol z ustrezno nameščenimi elektrodami.

Na podlagi rezultatov postavimo diagnozo; to je ugotovitev o posameznih bremenitvah ter določimo vrsto in trajanje nadaljnjih terapij.

Na prvem obisku, kjer je po diagnostičnem postopku potrebna natančna obrazložitev najdenega stanja, že lahko naredimo prvo terapijo prilagojeno posamezniku.

Ravno tako je vsak obisk podprt z ustreznimi nasveti za zdravljenje in zdravo življenje, z nasveti s področja ortomolekularne medicine in pravilno prehrano, s priporočili na druge terapevte, v kolikor ima pacient težave s takšnimi bremenitvami, ki jih z bioresonančno terapijo ne dosežemo.

Terapije, ki se izvajajo po diagnostičnem postopku na nadaljnjih obiskih, so podobne narave za pacienta, trajajo do ene ure in zajemajo osnovno terapijo, usmerjeno terapijo glede na posameznikove bremenitve ter harmonizacijsko terapijo, ki podpira posamezne meridiane.

Tako vsak posameznik dobi vse za njega potrebne informacije, ki mu pomagajo pri samozdravljenju organizma kot celote. Po končani terapiji je zaželeno pitje večjih količin vode.

Pri vsem tem pa je pomembno sodelovanje pacienta pri bioresonančni terapiji, kar vključuje spremembo življenjskega sloga.

Predstavitev

Trikombina

Trikombin je frekvenčni generator, ki ga je razvil strokovnjak s področja naravnega zdravja Alan E. Baklayan, kateri je odkril, da energijski sistem v telesu in s tem tudi njegovo delovanje, natančno ustreza in sovpada tradicionalnim zakonom harmoničnosti. Motnje v harmoniji pa povzročajo bolezenske težave, zato jih je potrebno zmanjšati ali odstraniti.

Trikombin deluje po principu fizičnega ter psihičnega razbremenjevanja pacienta, ko sta telo in um izčrpana za normalno obvladovanje posameznika in ima takojšnji učinek. Vzpostavlja ravnovesje ter harmonijo na vseh ravneh.

Glavna razlika Trikombina od klasičnih bioresonančnih naprav je v razdelitvi frekvenčnega spektra po frekvenčnih nivojih in višji frekvenčni spekter, ki sega nad 1MHz, kamor ne seže  noben bioresonančni aparat. To se odlikuje pri obremenitvah, ki prizadanejo posameznikov energijski sistem zelo globoko.

Trikombin kombinira tri oblike uporabe:

  • Matrično razbremenjevanje po Baklayanu, ki omogoča pacientu razbremenitev neharmoničnih vibracij v telesu, patoloških obremenitev, njegova lastna nihanja pa se pri tem harmonično uglašujejo in tako se vzpostavlja ravnovesje na vseh ravneh našega organizma.
  • Frekvenčni postopek zdravljenja po Rifeju in Clarku, ki je zaradi modulacijskega generatorja trikrat močnejši od običajnih frekvenčnih generatorjev.
  • Klasična bioresonančna terapija z invertiranjem informacije, ki deluje na frekvenčnem območju od 0,000001 do 36 MHz.

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet?